Strandbastu och ladan

Den traditionella stockbastun vid stranden är ursprungligen en gammal skogsarbetarkoja. Den ligger vid floden Ounasjoki i Tonttulas lantliga miljö. Bastun rymmer upp till 15 bastubadare samtidigt och en stor vedeldad kamin ger mild värme. Bastu-upplevelsen kan kompletteras med lokal torv som man själv applicerar som en torvmask eller bastuhonungsmask. På bastuterrassen finns en varm bubbelpool för sex personer där man kan ligga och beundra stjärnhimlen och norrskenet. Du kan ta ett dopp i Ounasjokis öppna vatten på sommaren eller i ett hål i isen på vintern. Efter bastun kan du koppla av i den mysiga ladan.

 

Torv- och honungsbastu

Torv- och honungsbehandlingar utförs i bastuvärmen. Torv stimulerar ämnesomsättningen och har valts ut mycket noga. Den tas upp vid rätt tidpunkt från 1,5 meters djup i marken och pulveriseras. Honungen i sin tur exfolierar, återfuktar, ger näring och vårdar din hud på ett naturligt sätt.

 

”Varm källa” eller uppvärmd bubbelpool under den lappländska himlen

Att bada i en utomhuspool är en speciell upplevelse både sommar och vinter. Frisk utomhusluft, varmt vatten och masserande vattenstrålar ger fullständig avkoppling. En lätt frost, lappländskt norrsken, otaliga stjärnor, tystnad och midnattssol på sommaren ger extra njutning. Det finns sittplatser för sex personer i poolen.

 

Isvak

På vintern tillför vinterbadet en bitterljuv njutning till bastubadet.

 

Strandladan

Det är trevligt att fortsätta kvällen framför brasan i strandladan som ligger vid bastun och njuta av svalkande drycker eller en middag. Den fungerar även som ett trivsamt omklädningsrum utöver bastuns lilla braskammare. Den atmosfäriska ladan vetter mot ett vackert flodlandskap. Taivaanvalkeats lugn och ro ger platsen en unik karaktär.

 

Middagen hålls i Taivaanvalkeats huvudsal

Efter bastun är det skönt att sätta sig ner med gruppen vid huvudbyggnadens lång bord och njuta av lokala delikatesser eller flamlax som tillagats över öppen eld.

 

Pris 360 €/3 h inkl. användning av bastu och lada. Gruppstorlek 6-15 personer. Kan bokas året runt.

 

Tilläggstjänster:

  •   bubbelpool 12 €/person
  •   torv- eller honungsmask 6 €/person
  •   handduk 6 €/person
  •   bastubehandlingar efter eget val från 15 €/person
  •   middagen prissätts separat enligt val från  35 €/person
  •  tillagning av rövarstek eller flamlax över öppen eld från  140 €
  •   bastudrycker
  •  bastusnacks
  •  transport från Levi

 

Du kan också boka strandladan utan bastu. Pris 150 €/2 h.

Ankomst: Med bil ca 10 minuter från Levi och 30 min från Kittiläs flygplats. På sommaren med gratis bycyklar tar resan ca 30 min.

Bokning och mer information: Hullu Poro försäljningstjänst på engelska tel. +358 16 6510 500 eller sales@hulluporo.fi