Tonttulas äventyrsby

I Köngäs by, som skyddas av den stora gården och mörka skogen, kan du få en inblick i tomtarnas liv. Här vid flodstranden till Ounasjoki bor stalltomten med sina hästvänner Wilsson, Oliver och Faks, ladutomten och många andra Tonttula-invånare. Ladutomtens favoritjobb är att samla vilda örter och förädla dem så att människor kan använda dem. Du kanske får möjlighet att lukta på hö eller torkade björkar från förra sommaren.

Piilo-piha1500

Tomtarna som gömmer sig i äventyrsskogen har massor att göra. Med lite tur kan man hitta en tomtens stuga eller gömställe. Om man tittar noga kan man uppleva mycket liv i skogen. Platsen andas naturens starka energi och en vandring genom skogen gör att du upptäcker de vackra detaljer som man kanske går miste om i vardagens hektiska liv. Lugnet i skogen stannar kvar inne i dig och du fortsätter din resa med fridfullt sinne.

Piparinleivontaa

Den rymliga gården erbjuder massor av roliga aktiviteter för alla åldrar året runt. På Tonttula kan du tillbringa en trevlig semesterdag med familjen eller koppla av med dina kollegor efter en lång mötesdag. Invånarna i tomtarnas lada gillar barn, men man kan ändå bli förvånad om man kikar in. Gårdens lilla kapell låter dig njuta av tystnaden samtidigt som det fungerar som vigselplats. I ladan bredvid floden kan man spendera en trevlig kväll med sitt eget gäng och strandbastuns värme får både kropp och sinne att koppla av. Bubbelpoolen utomhus under stjärnorna är en upplevelse för alla. Större grupper kan samlas runt den öppna elden i Norrskenskåtan och njuta av lappländska delikatesser.

För extraavgift

  • öppen eld för tillagning av bl.a. rövarstek eller flamlax
  • trädgårdskök
  • norrskenskåta för kvällssammankomster
  • vacker strandlada för mindre evenemang och bastukvällar
  • strandbastu och simning

 

Beställningsrestaurang Tonttula, Norrskenskåtan och Strandladan är öppen för lunch- och middagsgrupper.
Tonttulas bokningar/förfrågningar sales@hulluporo.fi