elf

Tonttulan elämyskylä

Tonttulan elämyskylä ja kahvio avoinna

1.2. – 14.4.2018
joka päivä klo 10.00 – 16.00

15.4. – 28.04.2018
joka päivä klo 11.00 – 16.00

Keittolounas päivittäin 10 €

Tilausravintola Tonttula avoinna lounas- ja illallisryhmille, min. 30 henkilöä.
Tonttulan varaukset/tiedustelut sales@hulluporo.fi


TONTTULAN AKTIVITEETIT

Tutustu Tonttulan Piiloon
Aluemaksu 15 € / aikuinen ja 10 € / lapsi 3-12-v.
sis. tontun opastuksella piparin paistoa Piparkakkutalossa, askartelua Tonttukoulussa ja vierailu Tietäjän Talossa


KELTANUTTUISEN TONTUN TALVIRETKI
20.2. – 16.4.2018 Keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 13:00 – 15:00

Keltanuttuinen tonttu opastaa halki elämysmetsän tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Matkalla kuljetaan salatunnelin halki ja ihastellaan kaamoksesta heräilevää luontoa. Piparkakkutalossa paistetaan tietysti maistuvat piparkakut, Tonttukoulussa askarrellaan ja vieraillaan Tietäjä-Tontun tuvassa.
Tapaat myös Tonttulan eläinasukkaat, porot ja hevoset. Pue yllesi talvivaatteet ja -kengät. Kuljemme helppokulkuista maastoa n. 700 m.

Tonttulan elämyskylä sijaitsee Könkään kylässä kauniissa lappilaisessa miljöössä, Ounasjoen rannalla. Leviltä matkaa on 8 km. Tonttulan kahviossa kannattaa piipahtaa kokemassa ainutlaatuinen tunnelma ja herkuttelemassa kahvion antimilla.

Hinta 24 € / henkilö, alle 3 v ilmaiseksi

Osoite: Palosaarentie 30, 99140 Köngäs


ARKTINEN RETKI TONTTULASSA

Koe talven taika ja luminen luonto yhdellä kertaa niin koiravaljakon, pororeen kuin moottorikelkkareen kyydissä. Retkellä kuljetaan 300 m poron kyydissä ja huristellaan kilometrin lenkki reen kyydissä kelkan vetämänä ja koiravaljakon kyydissä 500 m. Koe samalla kertaa myös Tonttulan mystinen maailma jääveistoksineen ja astu jääkarusellin kyytiin. Retken jälkeen tarjoilemme lämpimiä juomia Revontulikodassa ja kuulet tarinan poron vuodesta.

Pääset myös vierailemaan Tonttulan elämyskylässä; paistamaan maistuvat piparit Piparkakkutalossa, askartelemaan Tonttukoulussa ja vierailemaan Tietäjätontun tuvassa tutustuen tonttujen salattuun maailmaan. Arktisen retken jälkeen voit varata myös pitempiä safareita ja vierailla Tonttulan matkamuistomyymälässä.

Päivittäin klo 10:00 – 15:00.
Kokonaiskesto: 3 h
Sisältää: Tonttulan aluepääsymaksun, aktiviteetin sekä
lämpimän mehujuoman

HInta: 120 € / aikuinen ja 60 € / lapsi 3 – 12-v.

Tonttula Elves Hideaway, Palosaarentie 30, 99140 Köngäs
Hullu Poro Concierge tel. +358 16 6510 114 info@hulluporo.fi
www.lapintonttula.fi

 


TONTTULAN YHTEISSAUNA
Perjantaisin  klo 14:00 – 16:00

Tonttulan rantasauna on Pallasselästä siirretty tukkilaissauna ja tarjoaa nautinnolliset löylyt isollekin porukalle. Pitkille lauteille mahtuu jopa parikymmentä saunojaa kerralla. ”Ei sole kokemus mikhään, jos ei samalla pulaha Ounasjoen avantoon!” Ota mukaan oma pyyhe tai vuokraa Tonttulasta hintaan 6 €

Hinta: 20 €/ hlö


TONTTULAN MONOTANSSIT
keskiviikkoisin
klo 13:00 – 15:00


LAPINKASTE Riihessä
keskiviikkoisin klo 15:00 – 16:00


Lapin akan kaste sisältää maagisen noitarummun tahdissa tehtävän Lapin kasteen, jossa elementteinä ovat mukana tuli, maa, vesi ja ilma.
Hinta: 25 € / hlö


OMATOIMINEN LUMIKENKÄKÄVELY
joka päivä klo 10:00 – 16:00

Vuokraa lumikengät Tonttulasta ja tutustu Tonttulan pihapiiriin.
Lumikenkä vuokra 25 € / hlö


TIKKUKALASTUS
tiistaisin & torstaisin klo 15:00 – 16:00
Madekoukout ovat mukava tapa tutustua talvikalastukseen Lapissa. Käy kokeilemassa arktisen joen taika, katsastamassa pyyntipaikat ja tutustumassa Tonttulan elämyskylään. Oppaamme opastaa myös pilkkimään ja pääset narraamaan kaloja kairattuasi reiän jäähän. Lopuksi voit nauttia lämmintä juotavaa ja makoisan keittolounaan Tonttulan kahvilassa.
Hinta: 100 € / hlö


TONTTULAN VIRTUAALIKIERROS
päivittäin klo 10:00 – 16:00

Tutustu Tonttulaan omatoimisesti mobiililaitteeseen ladattavan seikkailuohjelman avulla.


FATBIKEVUOKRAUS
päivittäin klo 10:00 – 16:00
Tutustu Tonttulan ympäristöön mukavasti pyöräillen. Saatavilla myös tandempyöriä!
25 € / päivä/ pyörä
8 €/ h/ pyörä


Lisätietoja Tonttulan aktiviteeteista
Hullu Poron Concierge puh. 016 6510 114  // info@hulluporo.fi


Könkään kylässä, suuren pihapiirin ja hämyisän metsän suojissa koet yllättäviä asioita. Täällä Ounasjoen varrella asuvat Tonttulan porot, Valkko, Täplä ja Nulkkis sekä hevoset Oliver, Wilson ja Faxi. Keltanuttuinen tonttu opastaa vierata retkillään. Metsätontun lempipuuhia on luonnonyrttien kerääminen ja niiden jalostaminen ihmisille hyödyksi. Pääset ehkä nuuhkaisemaan maariantuoksuheinää tai viime kesänä kuivattuja koivuvastoja.

Tietajatontuntupa-1500x750

Elämysmetsän piiloissa tontut puuhastelevat omia juttujaan. Onnekas kulkija löytää tontun tuvan tai piilonkolon. Polku johdattaa vieraan tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Siellä voit astua sisään ihkaoikeaan Piparkakkutaloon tai opiskella Tonttukoulussa. Tarkkasilmäinen havaitsee moninaista metsän elämää. Paikka huokuu luonnon vahvaa voimaa ja kävely halki elämysmetsän herättää huomaamaan sen kauniita yksityiskohtia, jotka arjen kiire saattaa kadottaa. Metsän rauha tarttuu sydämeen ja jatkat taivaltasi kevyemmällä mielellä.

piparkakkutalo_ulkoa2-2

Suurelle alueelle on sijoitettu paljon mukavaa puuhaa kaiken ikäisille ympäri vuoden. Tonttulaan voit tulla viettämään lomapäivää perheen kesken tai rentoutua porukalla kokouspäivän päätteeksi. Tonttujen riihien asukkaat ihastuttavat lapsia, mutta sisään kurkatessaan aikuinenkin voi hämmästyä. Pihan pieni kappeli kutsuu hiljentymään ja toimii vihkipaikkana. Rantariihessä vietetään mukavaa iltaa omalla porukalla ja rantasaunan löylyt lepyttävät kehon ja mielen. Ulkoporeallas tähtitaivaan alla on elämys jokaiselle. Revontulikodalla suurempikin joukko kokoontuu elävän tulen ympärille nauttimaan lappilaisista herkuista.

Revontulikota-talvi1500x1000

Tilausravintola Tonttula, Revontulikota ja Rantariihi avoinna lounas- ja illallisryhmille ympäri vuoden.

Tonttulan varaukset/tiedustelut: sales@hulluporo.fi