elf

Tonttulan elämyskylä

Tonttulan elämyskylä ja kahvio avoinna

Kahvila avoinna 16.10.2017 – 26.11.2018
joka päivä klo 11.00 – 16.00

Kahvila avoinna 27.11.2018 – 14.4.2018
joka päivä klo 10.00 – 16.00

Kahvila avoinna 15.4. – 28.04.2018
joka päivä klo 11.00 – 16.00

Tilausravintola Tonttula avoinna lounas- ja illallisryhmille, min. 30 henkilöä.
Tonttulan varaukset/tiedustelut sales@hulluporo.fi

 


Tontun metsäretkillä pääset tutustumaan Tonttulan Piiloon – tonttujen salaisimpaan paikkaan.

Könkään kylässä, suuren pihapiirin ja hämyisän metsän suojissa koet yllättäviä asioita. Täällä Ounasjoen varrella asuvat Tonttulan porot, Valkko, Täplä ja Nulkkis sekä hevoset Oliver, Wilson ja Faxi. Keltanuttuinen tonttu opastaa vierata retkillään. Metsätontun lempipuuhia on luonnonyrttien kerääminen ja niiden jalostaminen ihmisille hyödyksi. Pääset ehkä nuuhkaisemaan maariantuoksuheinää tai viime kesänä kuivattuja koivuvastoja.

Tietajatontuntupa-1500x750

Elämysmetsän piiloissa tontut puuhastelevat omia juttujaan. Onnekas kulkija löytää tontun tuvan tai piilonkolon. Polku johdattaa vieraan tonttumaailman salaisimpaan paikkaan, Tonttulan Piiloon. Siellä voit astua sisään ihkaoikeaan Piparkakkutaloon tai opiskella Tonttukoulussa. Tarkkasilmäinen havaitsee moninaista metsän elämää. Paikka huokuu luonnon vahvaa voimaa ja kävely halki elämysmetsän herättää huomaamaan sen kauniita yksityiskohtia, jotka arjen kiire saattaa kadottaa. Metsän rauha tarttuu sydämeen ja jatkat taivaltasi kevyemmällä mielellä.

piparkakkutalo_ulkoa2-2

Suurelle alueelle on sijoitettu paljon mukavaa puuhaa kaiken ikäisille ympäri vuoden. Tonttulaan voit tulla viettämään lomapäivää perheen kesken tai rentoutua porukalla kokouspäivän päätteeksi. Tonttujen riihien asukkaat ihastuttavat lapsia, mutta sisään kurkatessaan aikuinenkin voi hämmästyä. Pihan pieni kappeli kutsuu hiljentymään ja toimii vihkipaikkana. Rantariihessä vietetään mukavaa iltaa omalla porukalla ja rantasaunan löylyt lepyttävät kehon ja mielen. Ulkoporeallas tähtitaivaan alla on elämys jokaiselle. Revontulikodalla suurempikin joukko kokoontuu elävän tulen ympärille nauttimaan lappilaisista herkuista.

Aluemaksu 15 €/hlö, sis. aluekartan ja vapaan liikkumisen alueella tutustuen tonttujen tupiin, Tonttulan Piiloon ja Tonttulan eläinasukkeihin sekä oman matkamuiston askartelun Tonttukoulussa.
Ohjatut metsäretket 15-22 € (1-2 h)
Katso vuoden ohjelmat tästä.

 

Revontulikota-talvi1500x1000

Tilausravintola Tonttula, Revontulikota ja Rantariihi avoinna lounas- ja illallisryhmille ympäri vuoden.

Tonttulan varaukset/tiedustelut: sales@hulluporo.fi